Omgeving

Pero Calvo ligt in het midden van Portugal (Ribatejo). Casa Orient ligt in een dal met olijfbomen op een oppervlakte van 1700 m2 omheind terrein. Pero Calvo is een Portugees dorpje wat geen doorgaand verkeer heeft en tegen een uitgestrekt eucalyptusbos aan ligt. Het bos is een ideaal wandelgebied. Het dorp ligt ongeveer 5 km van een klein stuwmeer en ongeveer 18 km van het grote stuwmeer met een lengte van ongeveer 50 km. De stuwmeren hebben zeer mooie inhammen en zijn geschikt om in te zwemmen.

{mosmap}

Tomar ligt 8 km van Pero Calvo en is een gezellige, historische, wandel- en winkelstad. Er zijn diversen bezienswaardigheden o.a. het Convento de Christo, een oud klooster. Tomar is in de middeleeuwen door de Tempelierridders gesticht. Er is vrijdags s'-morgens een gezellige markt.

In de zomermaanden zijn er in diverse omliggende dorpjes festiviteiten, in Tomar bevindt zich een tennisbaan, zwembad, bowlingbaan. Uit eten gaan is nog mogelijk voor ongeveer 6 euro per persoon en bestaat uit een dagschotel (2 a 3 keuzes). 's-Avonds a la carte eten is ongeveer € 15,- per persoon, inclusief drank.